#COLUMN #NARTHEX: Bildung Bart (n.a.v. jaargang 16, nr.1)

Bildung Bart

In de vorige Narthex waren foto’s te zien die gemaakt zijn van de Bildungskalender 2016. Toevallig zag ik een oproep om een bijdrage in te sturen voor 2017. Op dat moment zat ik -het kan ook niet anders- diep in deze materie dankzij het Narthex-nummer Bildung en onderwijs. Ik kroop in de pen en hieronder een voorproefje van wat er te lezen zal zijn woensdag 3 mei 2017 op diverse toiletten:
‘Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need. We’re the middle children of history, man. No purpose or place. We have no Great War. No Great Depression. Our great war is a spiritual war. Our great depression is our lives.’ Tyler Durden, karakter in de film ‘Fight Club’ Bron: Fight Club, 1999.
Lees verder →

#COLUMN #NARTHEX: Move on! (n.a.v. jaargang 15, nr.4)

Move on!

De Jezus-figuur op de cover van de vorige Narthex kijkt wat moeilijk over zijn schouder. Dat past wel bij de titel en ondertitel van dat nummer, althans dat vind ik. De titel luidde ‘Het ware gezicht’ en de ondertitel: ‘De lessen christendom verraden de visie op het vak’. Je hoeft geen theoloog te zijn om het woord ‘verraden’ en de Jezus-figuur met elkaar in te verbinden. Deze dubbele betekenis haalde ik er dus uit. Lees verder →